De eerste keer dat ik Premonition Factory hoorde was, hoe kan het eigenlijk anders, in een episode van Kink X-Rated. Eigenlijk vanaf de eerste keer dat ik de muziek van Premonition Factory hoorde was ik erg blij dat ik weer een nieuw mooi ambient-project had leren kennen. En gezien de liefde die Bob Rusche voor dit project leek te voelen was het dan ook geen verrassing dat Premonition Factory een keer langs kwam in de studio om een live optreden te doen. Die keer was op 4 september 2011 om precies te zijn, en deze release is het resultaat van die liveset. Nou ja, dat en meer. Want het album bevat nog twee tracks, beide live opnames gemaakt in respectievelijk Keulen en Brussel.

Genoeg achtergrond, de muziek is natuurlijk het belangrijkste. En wat voor muziek! Dit album bevat mooie atmosferische ambient, filmisch en dromerig, maar ook ritmische elementen en mooie piano. Voeg hier en daar een beetje glitch-sound toe, zorg voor een stukje duisternis en veel galm en je krijgt een album dat blijft boeien, dat blijft ontwikkelen en die je niet af wil zetten. Het hele album zou zo een soundtrack voor een film kunnen zijn, of je zou het de soundtrack van je eigen dromen kunnen maken. Doe je ogen dicht en visualiseer je eigen film bij de muziek.

Kortom: Een album dat iedere ambient-liefhebber wil hebben en regelmatig opnieuw wil luisteren. En een album dat we alvast kunnen noteren voor een potentiele hoge positie in de jaarlijstjes voor 2012.

Echte liefhebbers zullen snel willen zijn, want dit album is beschikbaar als limited edition CD in digipack. Maar wees niet gevreesd, want ook als de CD niet meer beschikbaar is, of wanneer je geen CD’s meer koopt, kan je nog steeds genieten van dit album. Het is namelijk ook beschikbaar als digitale download.

Reviewed by Stefan / Live at Kink Fm X-Rated
Source: piepknor.nl